Is dit nou wat ik tot aan mijn pensioen moet gaan doen?

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 20:41

Het is alweer een anderhalf jaar geleden dat ik ongelukkig achter mijn bureau naar mijn scherm zat te staren. Ik was voor de 6e keer gewisseld van baan en ik voelde me rot. Mijn baanwissel had me alweer niet opgeleverd waar ik op gehoopt had.
Met elke wissel ging ik meer aan mezelf en mijn kunnen twijfelen. Steeds dacht ik:´Is dit nou wat ik tot aan mijn pensioen moet gaan doen?´

Ik begon een patroon te herkennen.

Steeds als ik onvrede voelde over mijn baan dacht ik dat ik niet bij het juiste bedrijf of in de juiste functie werkte.
Steeds ging ik op zoek naar iets nieuws.
Steeds dacht ik dat ik ´het´ na die wissel wel zou krijgen. Dat ik nu wel die promotie zou kunnen maken, zou kunnen doorgroeien naar project manager. 

Tot ik die 6e wissel had gemaakt.
Toen realiseerde ik me dat ik een andere stap moest maken.
Niet gelijk naar een andere job maar naar een coach.

Om er eindelijk achter te komen
´Wát wil ik nou eigenlijk?´

Het bleek precies de juiste stap voor mij. Het roer ging om.
Dit keer gelukkig de goede kant op.
Ik realiseerde me dat ik steeds maar naar antwoorden zocht buiten mezelf.
Ik ging ervan uit dat de werkgever mij kon lezen, wist wat er goed bij mij pastte en mij daarmee op de juiste plek zou zetten.  Ja, dat zou natuurlijk wel leuk geweest zijn maar is een onmogelijke opgave voor een werkgever als ik het zelf al niet eens wist.

Nu weet ik precies wat mijn talenten zijn. Snap ik waarom ik eerder steeds vastliep, begrijp ik wat ik nodig heb om het beste uit mezelf te halen, in wat soort werkomgeving ik tot mijn recht kom en waar ik waarde kan toevoegen voor anderen.

Nu, een paar jaar later, heb ik mijn werkende leven gecreëerd waar ik al die tijd naar op zoek was. Ik heb weer plezier in mijn leven en voel dat ik de leiding heb. Ik werk parttime bij een internationaal bedrijf en daarnaast help ik andere vrouwelijke millennials hun eigen droombaan creëren.

Ik ging van jobhopper naar jobcreator.

Wil jij weten hoe je een job creator kan worden? 

Hoe je meer leiderschap in je leven kunt krijgen door je talenten te leren kennen en in te zetten?

Boek dan een gratis talentanalyse met mij in. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.