Isn't it Ironic - Boerendochter met een dierenallergie

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 17:35

Ik ben Friezin en boerendochter. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij maar het werd al snel duidelijk dat een leven als boerin voor mij niet weggelegd was. Zodra ik de stal inliep begon ik al te proesten en te piepen.

Mijn vader is naast melkveehouder ook een enorme liefhebber van kippen. Hij hield een specifiek ras zijdehoenders. Nou, ik vond dat wel gezellig die kippetjes zo rondscharellend op het erf. En omdat hij zo’n specifiek ras had vond hij het ook leuk om met de lokale kippenshow mee te doen.

Aangezien we allebei gek waren op die kippen hadden we het idee gekregen dat ik op een gegeven moment die hobby over zou nemen.……think again…. je ziet het vast al aankomen.. 😉

Dus ik ging meehelpen met de voorbereiding van de kippen voor de kippenshow (nee niet voor de kippensoep hahaha). Wij hadden witte zijdehoenders maar omdat ze altijd buiten liepen waren de veren wat gelig van kleur. Die veren moesten wit zijn voor de show dus wij die kippen wassen met zilvershampoo (een aantal keer, de gele gloed was hardnekkig). Zo, de kippen waren mooi wit en schoon dus tijd om ze te showen.

We laadden de kippen in de auto en rijden naar de lokale sporthal van Jubbega waar allerlei soorten kippen tentoon werden gesteld en waar de jury zou oordelen over de schoonheid van onze kippen. Zodra ik binnen stapte voelde ik het al, de jeuk in mijn gehemelte, dichtgeknepen luchtpijp, oneindig genies en jeukende ogen. Wat voelde ik mij verschrikkelijk, ziek gewoon.

Ik wilde daar zo snel mogelijk weg.

Uiteindelijk hadden we niks gewonnen, de kippen waren toch niet wit genoeg.

Ik kwam tot de conclusie: werken met dieren was niet iets voor mij.

Ik vond mensen veel interessanter.
Dat is gelijk de tweede reden waarom een boerenleven niets voor mij is.
Ik was graag op de vlutter (hier even kijken, daar even kijken) maar een boerenleven is toch wat geïsoleerd. Je kan niet zomaar even weggaan, dus het leven als boer of boerin is aan de ene kant heel vrij maar aan de andere kant ben je ook erg gebonden. Er moet toch iemand op de koeien passen!

Dit is niet wat ik voor ogen had, ik wilde graag op avontuur.

Waarom het boerderijleven toch niets voor mij is, is allemaal terug te zien in mijn talenten, WOO, positiviteit en individualisering. Het talent  WOO staat voor Winning Others Over. Dit talent vindt het heerlijk om nieuwe mensen voor zich te winnen. WOO werkt samen met mijn talent positiviteit waarmee ik mensen enthousiast maak en de zonnige kant laat zien. Het talent individualisering is nieuwsgierig naar de ander en beschouwt ieder persoon als uniek. 

Talenten kunnen veel over jezelf vertellen, verklaren waarom je je tot bepaalde activiteiten en zaken aangetrokken voelt. Onbewust baseer je daar jouw keuzes op.  

Uiteindelijk had ik met mijn allergie ook zeker boerin kunnen worden, als daar echt mijn passie lag. Ik voelde toen al dat die levensstijl niet voor mij weggelegd was.
Verder dan dat ik dus graag met mensen werk kwam ik toen niet.
Ik wist ook niet dat dit ook met mijn unieke talenten te maken had.
En dat is precies één van de problemen die de ambitieuze vrouwen die ik spreek ervaren op de arbeidsmarkt.

Dan zit je als ambitieuze, hoogopgeleide vrouw met al enige werkervaring aan tafel op sollicitatiegesprek en krijg je de vraag of je goed kan samenwerken of liever alleen werkt:

´Ja ik werk graag samen, ik ben een echt ´mensen-mens´. 

En vervolgens wordt ze niet gekozen voor die mooie nieuwe positie.

Je hebt alles in je wat jij nodig hebt om te stralen in je carrière, maar je weet je nog niet op de juiste manier te profileren.

In deze tijd is een goede studie en een paar jaar werkervaring niet meer goed genoeg om de baan te vinden die bij jou past.

Je moet zelf exact weten én kunnen uitleggen waar jij een kei in bent. 

Dat doe je niet door op de oppervlakte te blijven met termen als ´ik ben een mensen-mens´ en ik ben ´resultaatgericht´ maar door jouw unieke talenten echt te leren kennen.

Jouw alledaagse gebeurtenissen, zowel in als buiten je werk, helpen jou om je daar inzicht in te geven.

Pas wanneer je jouw  talenten écht goed leert kennen, kun je bewuste keuzes maken die bij je passen. Ook wat betreft je carrière.  

Voel je je niet gewaardeerd in je huidige baan en ben je op zoek naar richting? 

Plan dan een gratis talentenanalyse met mij in. 

Tijdens ons gesprek van ongeveer 1 uur ontdek je een aantal talenten dat jou uniek maakt en weet welke eerste stappen je kan zetten richting jouw droombaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.