Ik schaamde mij voor mijn 2 masters.....

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 12:24

Ik schaamde mij voor mijn twee masters omdat ik niet de baan had gevonden die Master waardig was. 

 

Ik dacht met mijn Masters een glansrijke carrière te krijgen. En startte met volle moed aan mijn eerste baan. Deze was onder mijn niveau, maar ik dacht met mijn diploma's en harde werken zullen ze zien wat ik allemaal kan. Dan groei ik zo door naar een hogere functie zoals manager. Ik was ervan overtuigd dat het bedrijf wel zou zien hoe hard ik werkte en hoe geschikt ik was. Ik heb toch immers de papieren?

 

Niks was minder waar, ze gaven de promotie aan iemand die minder hoge opleiding had en minder hard werkte dan ik. Ik was ontzettend teleurgesteld en voelde mij totaal niet gezien. Ik verloor het vertrouwen in mijzelf en begon te geloven dat ik het niet in mij had om succesvol te zijn. Als het dan op een feestje over werk ging, durfde ik nauwelijks over mijn situatie te praten. Ik schaamde me omdat ik ondanks mijn dubbele master niet bepaald een groots, succesvol leven had. 

 

Ik ben erachter gekomen dat een hoge opleiding niet bepaalt hoe succesvol je bent. Want degene die wel die promotie kregen hadden vaak niet zo'n hoge opleiding. Ik realiseerde mij dat ik niet meer moest wachten tot iemand mijn waarde zag, maar dat ik ZELF eerst mijn waarde moest leren zien.

 

Door mijn talenten te leren kennen werd ik bewust van mijn toegevoegde waarde en kon dit onder woorden brengen. Dit heeft mij tot een immense groei in mijn carrière gebracht waar ik mijzelf kan zijn en MIJN manier omarm. 

 

De sleutel tot succesvol zijn is jouw talenten kennen en deze inzetten op een manier die goed voelt voor jou. Zodat jij dat succes kan behalen waar jij trots op kunt zijn. 

 

Hoe leer je zelf je waarde te zien? Nou, door je talenten te leren kennen en ernaar te leven. Ik kan je dat leren, want ik ben daarin gespecialiseerd. Ik kan je in een kort en vrijblijvend gesprekje al inzicht geven in wat jouw speciale talenten zijn.

 

Nieuwsgierig? Stuur mij dan een berichtje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.