Die keer dat ik de leiding had in een sollicitatiegesprek....

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 14:27

In het begin dat ik solliciteerde hield ik mij braaf aan al de algemene sollicitatie regels. Ik kreeg vragen op mij afgevuurd tijdens zo’n gesprek en deze probeerde ik op de juiste manier te beantwoorden om maar die baan te krijgen. Ik liet mij leiden en ik ging ervan uit dat het bedrijf wel zou zien dat ik geschikt was.  

Ook al ben ik nu ondernemer en niet op zoek naar een fulltime baan werd ik toch uitgenodigd voor twee sollicitatiegesprekken. Ik koos er voor om het gesprek aan te gaan ( je weet maar nooit!). Maar dit keer besloot ik het helemaal anders aan te pakken. Hierdoor kreeg het gesprek een hele andere wending dan dat ik gewend was. 

Tijdens de sollicitatiegesprekken ben ik vragen gaan stellen om erachter te komen wat voor problemen ze tegenaan lopen en wat ze graag willen. Met informatie die ze mij gaven kon ik laten zien waar ik een toegevoegde waarde voor hen kon zijn. Daarnaast kon ik duidelijk aangeven wat ik belangrijk vind en wat ik graag zou willen. 

Het voelde als een wederzijds gesprek waar ik zowaar de leiding had genomen. Met deze aanpak werd het voor beide partijen duidelijk of we een goede match waren of niet. 

Aan het einde van deze gesprekken bleek ik geen match voor beide functies. De functie bij bedrijf 1 zou mij geen energie geven. En bedrijf 2 vond dat ik niet de juiste kandidaat was. Ik was blij met dit resultaat en de keuze dat ik het dit keer anders zou aanpakken. De oude aanpak zou mij wellicht een baan hebben opgeleverd waar ik niet op mijn plek zou zitten en snel weer iets nieuws moest gaan zoeken.  

Dit is iets wat ik een jaar geleden niet durfde te doen. Ik had niet genoeg vertrouwen in mezelf want ik was bang om fouten te maken.

Bang om fouten te maken is nu een oud script, een oude overtuiging. Mijn nieuwe script is “de manier om te komen waar ik wil is door fouten te maken”.  En dit nieuwe script zorgt ervoor dat ik nieuwe dingen durf te proberen, mijn comfort zone durf te doorbreken en te groeien.

Merk jij dat wat je nu doet niet werkt en heb jij het gevoel dat er iets is dat je tegenhoudt om verder te groeien? In een kort gesprek kan ik je laten zien wat je tegenhoudt. 

Get out of your comfort zone en stuur mij een bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.